4 zomerse social media marketing tips

Geplaatst door Femke van der Bij 21 juni 2019

Yes, zomer! Tijd voor zon, warmte, gezelligheid en niet te vergeten: vakantie en ontspanning! Maar wat voor jou geldt, hoeft niet voor je online marketing te gelden. Sterker nog: de zomer biedt juist veel kansen op het gebied van social media marketing. Benieuwd naar wat die kansen dan precies zijn? We leggen je ze graag uit in de vorm van 4 tips, zodat jij deze zomer pienter met jouw social media marketing om kunt gaan.

Waarom inzetten op social media marketing in de zomer?

Ooit onderzocht wanneer jouw berichten het meest gelezen worden? Waarschijnlijk zie je pieken rond het begin van de werkdag, de pauzes, het einde van de werkdag en in de avond. Mensen gebruiken hun social media dus vooral wanneer ze vrije tijd hebben. En laten we daar in de zomer nou net wat meer van tot onze beschikking hebben! Verras je volgers daarom met interessante content die je deelt op je social media. Grote kans dat je volgers nu juist (nog) meer de tijd nemen om je artikelen te lezen, je video’s te bekijken of om te reageren op je berichten. Hoe je je volgers die verfrissende berichten biedt in de zomermaanden? Simpel: gebruik onze 4 tips!

1. Speel in op het zomerse gevoel

De zon schijnt, de temperaturen lopen op en iedereen begint in de vakantiestemming te komen. Je begrijpt het wel, in de zomer hebben de meeste mensen een positieve mindset. Je klanten dus ook. Speel hierop in met creatieve berichten. Zet een leuke actie op, bedenk grappige inhakers met behulp van onze contentkalender 2019 en wees vooral niet bang om hierbij kleurrijke en zomerse beelden te gebruiken: verras!

2. Focus op mobiel

Je klanten plannen hun zomer vast en zeker vol met allerlei leuke activiteiten. Denk aan festivals, avonden op het terras, barbecues en andere zomerse bezigheden. Dat betekent dat zij het grootste gedeelte van de tijd je berichten op hun mobiele telefoon zullen zien. Leg hier dan ook de focus op met je berichten.

3. Plan niet alleen je vakantie, maar ook je berichten

Niet alleen je klanten hebben behoefte aan vakantie. Ook jij bent waarschijnlijk wel toe aan een beetje rust in de tent. Ga je zelf op vakantie? Dan plan je je berichten toch gewoon vooruit? Met een tool als Hootsuite kun je heel gemakkelijk berichten voor al je social media-kanalen inplannen. Zo kun jij lekker genieten van je vakantie en blijven je social media-kanalen gewoon up-to-date!

4. Geen inspiratie of tijd om te schrijven? Recycle!

In de rustige zomermaanden heb je vaak net wat meer tijd om blogs en berichten voor social media te schrijven. Toch kan het voorkomen dat je even niet meer zo goed weet wat je met je volgers moet delen. Gelukkig is de zomer het perfecte moment om je oude content te recyclen. Zijn er berichten die het niet zo goed hebben gedaan als je wilde? Probeer het gewoon nog eens! Dat hebben we zelf ook gedaan met dit bericht ;) 

 

Persoonlijk advies over jouw zomerse social media marketing?

Bovenstaande tips helpen je hopelijk een heel eind op weg met jouw zomerse social media marketing. Wil je nog meer uit je online marketing halen? Neem contact met ons op! We gaan graag met je in gesprek om te ontdekken welke kansen online marketing jouw bedrijf biedt.

Zijn we geknipt voor elkaar?

Succes boeken we samen. Daarom is het voor ons het allerbelangrijkste dat we prettig kunnen samenwerken, de juiste klik hebben. Dat we elkaar als partners zien en kijken naar morgen én verder vooruit.

Verwacht niet van ons dat we kunnen toveren. We beloven ook geen snel resultaat. We beloven je wel dat we gaan uitzoeken wat voor jou werkt (en wat niet). Daar stoppen we onze ziel en zaligheid in. En heel veel plezier.

Pienter is een match als:

  • Je zoekt naar een duurzame samenwerking
  • Je zoekt naar een partner die je versterkt
  • Je begrijpt dat we al doende samen leren
  • Je zoekt naar een partner, niet een leverancier
  • Je graag tijd en moeite steekt in een prettige samenwerking
  • Je een partij zoekt die verder denkt dan het gevraagde
  • Je openstaat voor een kritische blik

We werken graag met

Schrijf je in voor de gratis Pienter nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste online marketing-nieuws

Vraag een gratis Online Marketing Check aan

Wij nemen je online presence onder de loep en presenteren jou geheel vrijblijvend onze bevindingen!