Digitale gezelligheid kent geen tijd

Geplaatst door Cynthia de Groot 20 april 2020

Net als veel mensen in Nederland zijn we bij Pienter ook aan de zesde week thuiswerken begonnen. Nu de eerste maand voorbij is, is er een (soort van) ritme in het thuiswerken gekomen. We hebben elke ochtend een dagstart met z’n allen via Microsoft Teams en proberen de vrijmibo erin te houden. Alhoewel het toch wel anders is zo zonder tafeltennistafel. 

En wat hebben we met z’n allen moeten wennen aan het thuiswerken. Je hebt vast de diverse blogs, vlogs en tips over het thuiswerken voorbij zien komen. Wat voor jou het beste werkt, dat heb je waarschijnlijk inmiddels zelf wel uitgevonden. Maar ken je ook al de onderstaande tips om de digitale werkplek net even wat leuker te maken? Want het gegein onderling tussen collega’s, dat is wat we missen! Gelukkig zijn er een aantal manieren om de gezelligheid van het team terug te halen. We lichten er een paar voor je uit. 

Filters met Snapcam 

Misschien heb je die ene collega al gespot met een gekke achtergrond tijdens de digitale vergadering. Of met een kat op z’n hoofd. Of als aardappel (dat is al een keer fout gegaan). Deze filters zijn gemakkelijk aan te zetten met een programma als Snapcam. Download Snapcam en zorg dat het aanstaat als je je videomeeting start. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden! Inmiddels heeft Microsoft Teams zelf ook een aantal achtergronden in het programma toegevoegd. 

Digitale pubquiz

Ze schieten als paddestoelen uit de grond, de digitale pubquizen. En waarom ook niet? Een pubquiz is een hele gezellige manier om te laten zien hoeveel kennis (of juist niet) je in huis hebt. Je kunt natuurlijk ook zelf een digitale pubquiz organiseren met je collega’s. Bijvoorbeeld met een kennisronde over jullie vakgebied, een showbizzronde en uiteraard de welbekende muziekronde. Gebruik daarbij bijvoorbeeld Google Forms als invulformulier. Eens een andere invulling van de vrijmibo. 

Videobellen met een geit

Wat is er nou leuker dan een kantoordier? Onze dagen zijn in elk geval een stuk vrolijker als kantoorhond Ollie op bezoek is. Mis jij ook je kantoordier? Voeg dan eens een geit toe aan je videomeeting. Een boerderij in Amerika is ‘Goat 2 meeting’ gestart. Voor een bepaald bedrag krijg jij een rondleiding over de boerderij en kun je videobellen met een geit. Dat wordt een bijzondere vergadering. 

Weg met de stilte om je heen

Een printer die aanslaat, collega’s die je in de verte hoort keuvelen bij de koffiemachine, rumoer op de gangen. Mis jij deze geluiden om je heen? Goed nieuws, via imisstheoffice.eu lijkt het net of je midden op kantoor zit. Gelukkig voor ons hebben ze zelfs het geluid van een pingpongtafel in het assortiment. Voor iedereen die liever in een koffietent werkt, raden we coffitivity.com aan. Zet je beste bakkie pleur en go met de productiviteit!

Digitale lunch 

Een van de momenten die wij in elk geval allemaal missen, is de gezamenlijke lunch. Even bijpraten over het dagelijkse leven, wat heeft iedereen mee, moet er nog iemand naar de winkel, laten we tafeltennissen en ga zo maar door. Tijd voor ontspanning met z’n allen. De tafeltennistafel terughalen is wat ingewikkeld en speelt wat lastig in je eentje. Maar die gezamenlijke lunch kunnen we digitaal wel voortzetten. Maak bijvoorbeeld een kanaal aan in het communicatiekanaal van jullie keuze waar de lunch plaats vindt. Wij hebben hier het gezellige channel ‘De Koffieautomaat’ in het leven geroepen. Spreek een bepaald tijdsvak af en wie wil, luncht digitaal mee. Gezellig! 

Pientere breinbrekers 

Laat die hersens kraken met de enige echte Pientere breinbrekers. In onze Instagram Stories delen we met regelmaat een puzzel. Alle antwoorden hebben te maken met, hoe kan het ook anders, online marketing. Als je toch op onze pagina bent, bekijk dan het hoogtepunt ‘Quiz’. Daar vind je meer raadsels om je mee te vermaken. Niet direct naar de antwoorden op zoek, geef jezelf een echte uitdaging. 

Heb jij nog meer tips om de digitale werkvloer op te leuken, zin in een praatje of wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op of laat een DM achter op Instagram. Vinden we gezellig. 

 

PS: Nog een laatste tip: roept de natuur ineens tijdens de videomeeting, laat je laptop dan vooral even op je bureau staan - bekijk hier waarom

Zijn we geknipt voor elkaar?

Succes boeken we samen. Daarom is het voor ons het allerbelangrijkste dat we prettig kunnen samenwerken, de juiste klik hebben. Dat we elkaar als partners zien en kijken naar morgen én verder vooruit.

Verwacht niet van ons dat we kunnen toveren. We beloven ook geen snel resultaat. We beloven je wel dat we gaan uitzoeken wat voor jou werkt (en wat niet). Daar stoppen we onze ziel en zaligheid in. En heel veel plezier.

Pienter is een match als:

  • Je zoekt naar een duurzame samenwerking
  • Je zoekt naar een partner die je versterkt
  • Je begrijpt dat we al doende samen leren
  • Je zoekt naar een partner, niet een leverancier
  • Je graag tijd en moeite steekt in een prettige samenwerking
  • Je een partij zoekt die verder denkt dan het gevraagde
  • Je openstaat voor een kritische blik

We werken graag met

Schrijf je in voor de gratis Pienter nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste online marketing-nieuws

Vraag een gratis Online Marketing Check aan

Wij nemen je online presence onder de loep en presenteren jou geheel vrijblijvend onze bevindingen!