Een dag in het leven van een content marketeer bij Pienter

Geplaatst door Nadia Akkerman 25 januari 2016

In deze blog gooi ik het eens over een andere boeg: ik ga het over mezelf hebben! En omdat je het vast niet interessant vindt om te weten wat ik vanochtend als ontbijt heb gegeten, zal ik iets specifieker zijn: ik ga het hebben over de werkzaamheden van een content marketeer. Ben je benieuwd hoe een typische dag van een content marketeer bij Pienter eruitziet? Lees dan snel verder!

8:25

Ik arriveer op ons kantoor in Oosterwolde. Zodra ik het kantoor binnenstap komt een enthousiaste Oliver (onze kantoorhond) mij begroeten. Ik geef hem een aai over z’n bol en zet alvast mijn computer aan. Nog even een praatje maken met mijn collega’s.

8:30

Onder het genot van een kopje koffie lees ik alvast mijn nieuwe e-mailberichten. Ik heb van een van onze klanten het verzoek gekregen om een stukje over een nieuwe medewerker op hun website te zetten. Voordat ik het stukje plaats, controleer ik nog even of de zinnen lekker lopen. En plaatsen maar! Ik stuur gelijk een e-mailtje terug dat het klusje is geklaard.

8:45

Even op Facebook kijken (ja ja, dat mag ik gewoon onder werktijd). Ik beheer van een aantal klanten de social media-accounts. Wat zal ik vandaag eens op Facebook plaatsen? Aha! Ik lees een nieuwsbericht dat interessant is voor een van de klanten. Even herschrijven in een kort berichtje en posten! Misschien kan ik er later ook nog een leuk blogje over maken?

8:55

Ik schrijf een aantal categorieteksten voor een klant die een webshop heeft met relatiegeschenken. Ik bekijk eerst in Google Keyword Planner naar welke zoekwoorden wordt gezocht, zodat ik die in de teksten kan verwerken.

10:00

Tijd voor pauze! Er is altijd wel een van mijn collega’s die even binnen komt lopen met de mededeling dat het koffietijd is. Vandaag hebben we geluk, want er is iemand jarig: taart!

10:16

Ik ga verder met de categorieteksten over relatiegeschenken. Hmm, wat zal ik eens schrijven over een sleutelhanger? En over een boemerang?

11:14

Oliver komt onder het schrijven kijken hoe het met me gaat. Even met hem spelen.

12:00

Lunchtijd! Onze pauzes houden we altijd samen met onze collega’s van communicatiebureau Pool Communicatie, waar we tevens nauw mee samenwerken. We zitten tijdens de lunch met zijn allen gezellig aan een lange tafel. Zou ik de kaas van iemand mogen?

12:30

Ik ga bezig met een blogitem voor onze website. Even brainstormen voor een interessant onderwerp. Ik weet iets: Adblockers!

14:26

De blog is klaar! Eens kijken wat mijn collega’s Erik en Alexander ervan vinden. Hoppa, hij staat op de website! Meteen maar een kopje thee zetten. Wil er nog iemand anders thee?

14:35

Even checken of er al iemand gereageerd heeft op het Facebookbericht dat ik vanochtend heb geplaatst. Ik maak gelijk even een bericht voor onze eigen Facebookpagina, waarin de nieuwe blog deel. Kom op mensen, liken!

14:43

Ik krijg een e-mail met de volgende vraag van een klant: hoe plaats ik een link naar een andere website op mijn eigen pagina? Ik schrijf haar een e-mail terug waarin ik in begrijpelijke taal uitleg hoe je een externe link plaatst.

15:00

Koffie! Naast een sterk bakkie worden we door een collega ook meteen getrakteerd op een sterk verhaal.

15:15

In Mailchimp maak ik een nieuwsbrief voor een restaurant, waarin de nieuwe menukaart zal worden aangekondigd. Even bellen naar de restauranteigenaar om hem te vragen wat er allemaal in moet komen te staan. Jammie, van al die heerlijke gerechten op de nieuwe menukaart loopt het water me in de mond…

17:03

Het ontwerp van de nieuwsbrief is klaar en de nieuwsberichten zijn geschreven! Ik stuur de restauranteigenaar een testversie, zodat hij groen licht kan geven om de mailing te versturen.

17:10

De planning bijwerken en kijken wat er op de agenda staat. Morgen komt een klant naar ons kantoor om de mogelijkheden van Instagram voor haar bedrijf te bespreken. Ik verzamel wat info over haar doelgroep, verzin alvast wat ideeën en bekijk wat de concurrentie doet met sociale media.

17:30

De werkdag zit er alweer op! Nog even de vaatwasser aanzetten en we kunnen naar huis! Dag Pienter!

 

Word jij onze Pientere collega?

 

En? Wat vond je ervan? Lijkt het jou leuk om ook eens in mijn schoenen te staan? Dat zou zomaar eens kunnen gebeuren, want we zijn op zoek naar een Pientere stagiair die deze werkzaamheden graag wil aanpakken! Mail of bel gerust eens om kennis te maken!

Schrijf je in voor de gratis Pienter nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste online marketing-nieuws

Vraag een gratis Online Marketing Check aan

Wij nemen je online presence onder de loep en presenteren jou geheel vrijblijvend onze bevindingen!