Een dag in het leven van een Pientere stagiair

Geplaatst door Daniek Doddema 26 april 2018

Van schoolbank naar bureaustoel

Hoi! Ik ben Daniek en sinds februari loop ik voor mijn studie Commerciële Economie een halfjaar stage bij Pienter. Zes maanden lang, vijf dagen in de week stage lopen. Dat is wel even wat anders dan colleges volgen: lange dagen tegenover een paar uur hoor- of werkcolleges. Bij Pienter leer ik alles op het gebied van online marketing. Ben je benieuwd hoe een dag van een Pientere stagiair eruit ziet? In deze blog neem ik je mee tijdens een dag van mijn stage. Lees snel verder!

 

7:30

Good morning! Het is pas half 8, maar ik zit al op de fiets naar het station. Elke ochtend reis ik vanuit het mooie Groningen naar het gezellige Assen. Tijdens deze reis heb ik mooi de tijd om te ontbijten en goed wakker te worden. Zo kan ik straks gelijk productief aan het werk!

 

8:25

Eenmaal aangekomen op kantoor gaat gelijk de waterkoker aan voor een lekker kopje thee. Nog even een praatje maken met collega’s en dan hard aan het werk. Er is nooit een dag waarop ik me verveel bij Pienter, ook vandaag heb ik veel te doen. Ik duik achter mijn computer en begin met het lezen van de binnengekomen mails.

 

10:00

Het is 10.00 uur, tijd voor een korte pauze. Geert trakteert! We eten met z’n allen gezellig een gebakje, waarbij Ollie (onze bedrijfshond) natuurlijk niet mag ontbreken. Op de stoel erbij, maar helaas voor hem zonder gebakje. Na deze gezellige pauze, die van de gebruikelijke flauwe grappen is voorzien, ga ik weer aan de slag met mijn schoolopdrachten, waarmee ik voor de pauze was begonnen. De enquête voor mijn onderzoek naar de behoefte aan webinars moet gecontroleerd en gedeeld worden. Een erg leuk onderzoek, maar veel werk! Daarna snel door met de deskresearch dus!

 

12:00

Twaalf uur alweer, time flies when you’re having fun! Het is lekker weer, dus ik ga samen met een paar collega’s lekker naar buiten om wat zonnestralen te pakken. Het kantoor van Pienter kijkt uit op de Vaart, wat een top plek is dit om in het zonnetje te gaan lunchen.

 

12:40

Na de pauze ga ik Daniël helpen met Facebook advertising. Er moet een nieuwe campagne voor een klant klaargezet worden en een aantal lopende campagnes moeten geoptimaliseerd worden. Deze lopen de laatste paar dagen wat minder goed, dus samen kiezen we ervoor om eens een andere doelgroep te benaderen. We passen de advertentie aan, doen er een aantrekkelijke foto bij en schrijven een nieuwe tekst. Ik vind het erg interessant om met Facebook-campagnes bezig te zijn. Opdrachten die hieraan gerelateerd zijn grijp ik dan ook met beide handen aan!

 

15:30

Tegen half 4 neem ik nog even een korte pauze. Ollie komt zeker geen aandacht te kort hier op kantoor, maar toch geef ik hem graag nog wat extra aandacht. Het is ook wel erg gezellig om een hond op kantoor te hebben!

15:40

Na deze korte break ga ik content schrijven voor een klant. De tekst gaat deze keer over fysiotherapie. Hier heb ik zelf niet veel kennis van, dus ga ik me eerst maar eens verdiepen in dit onderwerp. Nu ik meer van dit onderwerp weet, kan ik woorden op papier zetten. Als de tekst af is, stuur ik het door naar mijn collega Kelly, die de tekst voor mij gaat controleren.

17:00

Het laatste half uur besteed ik nog even aan schoolopdrachten. Ik kijk of ik al reacties heb op de enquête die ik vanmorgen online heb gedeeld. Al vier mensen hebben het ingevuld, yes! Hoe meer respons, hoe meer informatie voor m’n onderzoek!

17:30

Het is alweer half 6! Het bordje in de gang gaat op afwezig, de gordijnen gaan dicht en hop de trein weer in. Tot morgen Pienter!

 

Iets voor jou?

Ziet deze dag er voor jou uit als de ideale stagedag? En zou je graag bij Pienter stage willen lopen? Dat zou maar zo kunnen gebeuren. We zijn namelijk op zoek naar een Pientere stagiair. Dus word jij enthousiast van deze werkzaamheden? Neem dan snel contact met ons op!

Schrijf je in voor de gratis Pienter nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste online marketing-nieuws

Vraag een gratis Online Marketing Check aan

Wij nemen je online presence onder de loep en presenteren jou geheel vrijblijvend onze bevindingen!