Gebruik augustus voor jouw contentmarketing

Geplaatst door Thijs Kuiper 20 juli 2016

Gebruik augustus voor jouw contentmarketing

Het is alweer bijna augustus. De maand waarin de jeugd in de spotlight staat, er prachtige foto’s worden gemaakt en iedereen weer terugkomt van vakantie. Zoek je contact met je klanten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Pienter geeft je drie bijzondere data voor de maand augustus, waarop je de contentmarketing voor die dag kunt aanpassen. Wil je meer suggesties voor de rest van het jaar? Download dan onze volledige contentkalender hier!

12 augustus: Internationale dag van de jeugd

Deze dag heeft de Verenigde Naties uitgeroepen tot internationale dag van de jeugd, waar Nederland ook aan meedoet. Op deze dag wordt de jeugd in de spotlight gezet, door te laten zien wat ze allemaal toevoegen aan de maatschappij. Het gaat hier om de leeftijdscategorie van 15 – 24 jaar. Heb je met jouw bedrijf een stagiair(e) of werknemer in dienst die binnen deze leeftijdsgroep valt? Dan is dit de ideale dag om in de blog van vandaag hem of haar even te bedanken voor de werkzaamheden die hij/zij levert. Je kunt er ook een leuke social media post van maken met een foto of video van je jeugdige personeel!

19 augustus: Internationale dag van de fotografie

Jouw doelgroep is in deze maand nog op vakantie, een erg mooie gelegenheid om je klant op deze dag vakantiefoto’s te laten uploaden op social media! Iedereen heeft tegenwoordig immers een iPad of smartphone mee op vakantie. Je kunt er altijd een actie aan vastmaken: ‘De leukste foto wint deze prijs!’. Op deze dag kan je zelf ook een mooie foto uploaden. Denk bijvoorbeeld aan je bedrijfspand dat in een mooi licht is gefotografeerd, of je een leuke teamfoto.    

28 augustus: Einde zomervakantie noord

Op deze dag kan je ervan uitgaan dat jouw klanten weer terug zijn van vakantie, of in ieder geval het grootste gedeelte. Een mooie kans om ze te vragen hoe het geweest is, en de leukste momenten te delen met jou. Dit is ook een mooi moment om eventueel aangepaste openingstijden aan je klanten door te geven. Wat heb je gedaan in de zomer? Zijn er in de vakantie dingen gebeurd die het delen waard zijn?

Pienter helpt je graag een handje

Ben je benieuwd wat je nog meer kunt doen om met je klanten in contact te komen? Pienter is gespecialiseerd in contentmarketing. Ook kunnen we je helpen bij onder andere zoekmachine marketing, e-mailmarketing of conversie-optimalisatie. Meer weten? Neem contact met ons op!

Schrijf je in voor de gratis Pienter nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste online marketing-nieuws

Vraag een gratis Online Marketing Check aan

Wij nemen je online presence onder de loep en presenteren jou geheel vrijblijvend onze bevindingen!