Het waren (i)3 mooie dagen!

Geplaatst door Dominic van Bergen 8 mei 2019

Hoe vaak krijg je de kans om drie dagen kostenloos in een gloednieuwe BMW te mogen rijden? Drie dagen lang mocht ik mij achter het stuur van een full-electric BMW i3 verplaatsen. De oorsprong van deze ludieke actie én mijn bevindingen deel ik uiteraard graag!

Mobile first

De afgelopen week stond voor mij grotendeels in het teken van mobiliteit. Nu ben ik al een ‘petrolhead’ zo lang ik me kan herinneren, dus ik kon het minder treffen! Dinsdag was ik naar Zwolle gecrosst voor een evaluatie van een project omtrent EV’s en elektrisch laden. Prima dag gewerkt, mooie evaluatie, en weer richting huis! Maar de dag werd nog beter toen ik ‘s avonds gebeld werd.

Collega Rogier had op de PD Drenthe -het netwerkevent van Drenthe- meegedaan aan een verloting van BMW-dealer Vriesendijk en zijn naam kwam als winnaar uit de hoge hoed! De prijs: een BMW i3 voor drie dagen. Of ik die wel mee naar huis wilde, ‘omdat jij zo gek bent van auto’s’. Dat slaan we natuurlijk niet af!

Koekies accepteren

Met een big smile gingen Rogier en ik woensdag naar de dealer om de markante i3 in ontvangst te nemen. We waren wat vroeg, dus hadden alle tijd om in de showroom een bakje koffie te doen, enkele malen de koekjes te proeven en, ja je bent er dan toch, om uit te proberen of de bestuurdersstoelen van alle nieuwe BMW-modellen even prettig zitten. Dat was het geval. We werden uiteindelijk weggeroepen want de auto was gearriveerd. We kregen wat uitleg over de auto en de sleutels in handen gedrukt. Veel plezier ermee en trap ‘m maar goed op de staart, was het devies. Komt voor elkaar!


Daar denkt toch geen hond aan?

Direct toen we weer op kantoor aankwamen hebben we even gepast of er een hondenbench in paste. Waarom, zou je denken. Liever zou ik een auto niet gebruiken om een hond te taxi-en, maar het was nu even niet anders. Baasjes Erik en Maaike en zelfs reserve-baasje Geert zijn allemaal op vakantie. Mij was de zware verantwoordelijkheid toebedeeld om voor Oliver te zorgen. De beste kantoorhond van Drenthe moet natuurlijk in stijl vervoerd worden. De BMW i3 was gelukkig ruim genoeg. Dat scheelt weer mot met de baas. Rijden met Ollie aangelijnd naast de auto is in zijn ogen niet wenselijk, vermoed ik.


Een pienter wagentje

‘Onze’ i3 heeft zich bewezen als een pienter wagentje, vol met elektrische systemen. Zo zakken de voorste zijruiten wat naar beneden als de deur opengaat, en drukken ze zich vanzelf weer stevig aan tegen de raamrubbers als de deur weer dichtgetrokken wordt. De zijspiegel draait naar beneden bij het achteruitrijden, zodat je zicht hebt op de straat naast de achterband. Zelfs het remmen gaat vanzelf. Als je het gaspedaal loslaat regenereert de auto weer elektriciteit. Opeens besef je hoeveel energie je met je gewone auto eigenlijk verspilt in de vorm van remenergie die je gewoon niet gebruikt. Het voelt als een wagen die echt goed in elkaar zit. Vernuftig (of zal ik pienter zeggen).

Vrijdag was de dag aangebroken dat de BMW weer terug moet naar zijn rechtmatige eigenaar, onze vrienden van Vriesendijk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er van genoten heb. Waar aan het eind van deze drukke werkweek de batterij van de i3 nog op 80% staat, moet ik zeggen dat ik ernaar uitkeek om in het weekend mijn eigen accu weer op te laden!

Schrijf je in voor de gratis Pienter nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste online marketing-nieuws

Vraag een gratis Online Marketing Check aan

Wij nemen je online presence onder de loep en presenteren jou geheel vrijblijvend onze bevindingen!