Nog niet overgestapt naar https? De tijd dringt!

Geplaatst door Arjan Hijlkema 19 februari 2018

Je website of webshop nog niet overgezet naar https? De tijd begint te dringen dit jaar. Gebruikers van de browser Google Chrome krijgen een melding wanneer zij websites bezoeken die niet beschikken over een ssl-certificaat. Vanaf juli 2018 worden websites met uitsluitend http in Chrome gekenmerkt als ‘niet veilig’. Lees in dit blog wat dit voor jou kan betekenen.

De afgelopen jaren is online veiligheid steeds vaker het gesprek van de dag. Ook voor Google een hot topic. Websites die wél beschikken over een ssl-certificaat kregen eerder al een positieve melding in Google Chrome, middels het groene slotje en de melding ‘veilig’. Tot nu toe kwamen websites er zonder ssl dus nog genadig van af. Daar gaat nu verandering in komen.

Google Chrome: meest gebruikte browser in Nederland

In Nederland is Google Chrome de meest gebruikte browser. Deze zomer komt versie 68 uit. In deze nieuwste versie zal in de url-balk de melding ‘niet veilig’ worden getoond als de website die wordt bezocht, niet beschikt over een beveiligde verbinding. De gevolgen zijn duidelijk: het is niet goed voor het vertrouwen voor potentiële klanten als jouw website of webshop wordt gekenmerkt als niet veilig. Sinds 2014 geldt het gebruik van een ssl-certificaat al (hetzij licht) als een rankingfactor in de zoekresultaten. Een bijkomend voordeel wanneer je overstapt naar https dus. Goed voor je bezoekers, goed voor Google.

Browsergebruik Nederland 2017

Browsergebruik in Nederland in 2017, bron gs.statcounter.com

Overstappen op https?

Wanneer je overstapt naar ssl en je website of webshop via https laat lopen is het belangrijk dit planmatig uit te voeren. Wanneer Google je website heeft geïndexeerd met http-versies van al je content, en je zonder doorverwijzing je website op https overzet, kun je veel organische posities verliezen of duplicate content veroorzaken. We helpen je graag de overstap naar https gedegen uit te voeren. Neem daarvoor contact met ons op.

Zijn we geknipt voor elkaar?

Succes boeken we samen. Daarom is het voor ons het allerbelangrijkste dat we prettig kunnen samenwerken, de juiste klik hebben. Dat we elkaar als partners zien en kijken naar morgen én verder vooruit.

Verwacht niet van ons dat we kunnen toveren. We beloven ook geen snel resultaat. We beloven je wel dat we gaan uitzoeken wat voor jou werkt (en wat niet). Daar stoppen we onze ziel en zaligheid in. En heel veel plezier.

Pienter is een match als:

  • Je zoekt naar een duurzame samenwerking
  • Je zoekt naar een partner die je versterkt
  • Je begrijpt dat we al doende samen leren
  • Je zoekt naar een partner, niet een leverancier
  • Je graag tijd en moeite steekt in een prettige samenwerking
  • Je een partij zoekt die verder denkt dan het gevraagde
  • Je openstaat voor een kritische blik

We werken graag met

Schrijf je in voor de gratis Pienter nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste online marketing-nieuws

Vraag een gratis Online Marketing Check aan

Wij nemen je online presence onder de loep en presenteren jou geheel vrijblijvend onze bevindingen!