Ontdek de voordelen van: SEO

Geplaatst door Tessa Dekker 20 december 2017

SEO, SEA, engagement, advertentiegroepen, CPC, CTR, conversieratio: de taal van online marketing kent veel lastige termen. Ga jij je zelf verdiepen in online marketing of denk je erover na om het uit te besteden? In een blogreeks van 3 blogs gaan wij in op verschillende onderdelen van online marketing die jouw bedrijf verder kunnen helpen.

In dit tweede blog van de reeks bespreken we SEO, ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd.

SEO in het kort

Zoekmachineoptimalisatie zet je in om je website beter te laten scoren in Google. Dit doe je door verschillende technische en inhoudelijke factoren te optimaliseren. Door dit te combineren met het populairder maken van je website, kun je stap voor stap steeds hoger in Google terechtkomen. Het resultaat op lange termijn: mensen zien jouw product of dienst direct wanneer ze hiernaar zoeken op Google. Je website of webshop krijgt meer bezoek en de kans op conversie neemt sterk toe.

Hoe SEO jouw bedrijf verder kan helpen

Heel eerlijk: hoeveel pagina’s bekijk jij in de zoekresultaten van Google? De meeste mensen klikken vanaf de eerste pagina direct op een van de resultaten. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat slechts 2% van alle Googlers verder kijkt dan pagina 2. Wil je dus dat jouw website of webshop gevonden wordt, dan zal deze zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google moeten worden weergegeven. Een goed geoptimaliseerde website of webshop zorgt ervoor dat je doelgroep jouw dienst of product gemakkelijk en snel kan vinden in Google.

SEO: een Pientere aanpak

Voor SEO werken wij altijd volgens ons SEO-stappenplan:

Met een goede zoekwoordanalyse achterhalen wij waar jouw doelgroep naar zoekt. Met deze informatie kunnen we je onderbouwd advies geven over de zoekwoorden waarop je je het beste kunt richten.

 1. Analyse
  Met een goede zoekwoordanalyse achterhalen wij waar jouw doelgroep naar zoekt. Met deze informatie kunnen we je onderbouwd advies geven over de zoekwoorden waarop je je het beste kunt richten.
   
 2. Strategie en planning
  SEO zetten we in om jouw doelen te behalen. Daarom stellen we op basis van jouw wensen en doelen een SEO-strategie voor je op. Aan de hand van deze strategie gaan we een planning maken. Zo weet je precies wat je kunt verwachten.
   
 3. Uitvoer
  Als de doelen, strategie en de planning helder zijn kunnen we echt aan de slag! Op technisch gebied gaan we ervoor zorgen dat jouw website zoekmachine- en gebruiksvriendelijk(er) wordt. Daarnaast schrijven we relevante content die je bezoekers verder helpt. Tot slot vergroten we de populariteit van je website door middel van linkbuilding.
   
 4. Analyse en resultaten
  Iedere maand houden we bij hoe de vindbaarheid van jouw website of webshop is verbeterd. In een maandelijks rapport kun je precies zien wat wij hebben gedaan en welke resultaten hieruit voort zijn gekomen.

SEO inzetten voor jouw bedrijf

Wij gaan pienter met SEO om, zodat jouw website of webshop hoger kan scoren in Google. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? We bespreken het graag met je! Bel of mail ons, om kom gewoon eens langs in Assen!

Schrijf je in voor de gratis Pienter nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste online marketing-nieuws

Vraag een gratis Online Marketing Check aan

Wij nemen je online presence onder de loep en presenteren jou geheel vrijblijvend onze bevindingen!