Pienter is jarig: een houten jubileum!

Geplaatst door Erik Lohuis 5 maart 2018

Vijf jaar Pienter samenvatten in een paar honderd woorden, dat verzoek kreeg ik vorige week van mijn collega’s. En dat terwijl het veel beter bij mijn compagnon Alexander past om iets in weinig woorden te zeggen. Ik heb altijd wat meer bewoordingen nodig om mijn ideeën over te brengen. Maar goed, we gaan het proberen, we tellen deze paragraaf gewoon niet mee!

Geboren aan de keukentafel

Hoewel Pienter sinds 2013 bestaat, werd de basis voor Pienter al in 2010 gelegd. Alexander en ik werden collega’s bij het online marketingbureau Universal XS. Daar werkten we zo’n drie jaar aan mooie projecten, voordat we – geholpen door de omstandigheden – besloten zelf een bureau op te zetten.

We brachten vele avonden door aan de keukentafel. Niet alleen om het bedrijfsplan en de bedrijfsnaam te bepalen, maar ook om tussendoor lekker te eten. Tot op de dag van vandaag proberen we het nuttige met het aangename te verenigen.


Een aantal foto's uit het pientere archief

Tijdens al die voorbereidende gesprekken vormde zich al snel een missie: bedrijven helpen met hun online marketing en daarbij meerwaarde creëren, daar moesten we voor staan. Hoe we dat wilden bereiken? Door online marketing op slimme wijze en efficiënt uit te voeren. Et voilà, zo ontstond de naam Pienter.

Meerwaarde creëren: de basis voor succes 

Bij het creëren van meerwaarde hoort wat ons betreft ook een goede samenwerking met de klant. Wanneer beide partijen een hoge betrokkenheid hebben bij (het doel van) online marketing stuw je elkaar naar grotere hoogte en worden de beste resultaten behaald.

Onze missie bleef niet onopgemerkt in de markt en we hebben in 2017 dan ook een enorme groei meegemaakt. We groeiden van twee naar acht medewerkers, zagen ons klantenportfolio toenemen én werden ook nog eens Google Premier Partner. Dat wakkerde het vuur bij ons nog verder aan en voor het eerst hebben we de doelstelling uitgesproken om het grootste online marketingbureau van Drenthe te willen worden. Gelukkig is onze allerbelangrijkste partner Google het al met ons eens:


Zoek je online marketing, dan zoek je Pienter!

Dat biedt ons enorme kansen. Zo wordt ons aanbod diensten steeds breder. Waar we ons vroeger alleen richtten op zoekmachine marketing lossen we nu ook nieuwe vraagstukken op rondom social media marketing en marketing automation.

Tegelijkertijd stelt het ook ons voor uitdagingen. Zo moeten we met name in de interne communicatie en werkprocedures een stapje extra zetten, want de kwaliteit blijft voorop staan. Dat zorgt wel voor een andere invulling van onze rol, maar in ons hart zijn we nog altijd die gewone jongens aan de keukentafel in Diever.

Schrijf je in voor de gratis Pienter nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste online marketing-nieuws

Vraag een gratis Online Marketing Check aan!

Wij nemen je website onder de loep en presenteren jou geheel vrijblijvend onze bevindingen!