Plan je Instagram Posts in met de Creator Studio van Facebook

Geplaatst door Femke van der Bij 28 augustus 2019

Zit je lekker op een terrasje te genieten van de zon, krijg je een melding dat je je Instagram posts nog moet plaatsen. Het inplannen en publiceren van content op Instagram is altijd een lastig verhaal geweest. Via tools als Later was het al tijden mogelijk om een ‘herinnering’ voor de plaatsing van een bericht in te stellen. Het bericht zelf wordt hiermee echter niet automatisch gepost. Dat doe je op het ingeplande moment via je telefoon. Dit kan tegenwoordig ook met de gratis versie van Planoly. De mogelijkheid om dit zelf vanuit Instagram te plannen en te plaatsen zonder hulp van externe tools was er echter niet.

Maar.. daar komt verandering in! Dankzij de Creator Studio van Facebook is het éindelijk mogelijk om je posts voor Instagram in te plannen. En even eerlijk: hoe lekker is dat? Ik vertel je graag over de mogelijkheden.

Het ontstaan van Creator Studio van Facebook

In 2017 lanceerde Facebook de Creator Studio. Hiermee maakten zij het mogelijk voor influencers, social media-managers en creatievelingen om effectief content voor meerdere Facebookpagina’s te plaatsen, te beheren en te meten op één plek. Deze tool is helemaal gratis. De enige voorwaarde is dat je wel beheerder moet zijn van een pagina, voordat je deze kunt koppelen aan de Creator Studio. Weet je niet zeker of je beheerder bent? Dit controleer je makkelijk via ‘Paginarollen’ bij de instellingen van de betreffende Facebookpagina. De rol die je hebt op een pagina bepaalt ook welke informatie je ziet en welke acties je uit kunt voeren in Creator Studio.

"Creator Studio brings together all the tools you need to effectively post, monetize, track performance and interact with fans in one single place" - Facebook
 

Creator Studio voor Instagram

De afgelopen maand stond het internet op zijn kop. Na lang wachten was het namelijk eindelijk zover: de nieuwste update van Creator Studio. De tool is uitgebreid met allerlei handige functies voor het beheren van je Instagram-accounts. Vanaf nu is het mogelijk om al jouw content voor Instagram in te plannen. Het gaat hierbij niet alleen om berichten voor je feed, maar ook voor het platform IGTV. Bovendien krijg je bruikbare inzichten over je volgers én kun je de Direct Messages via je computer beheren, in plaats van via de mobiele app.

Je Instagram-account koppelen aan de Creator Studio, hoe werkt het?

Okay, genoeg informatie. Tijd om met Creator Studio aan de slag te gaan! Voor je begint zijn er twee dingen waar je rekening mee moet houden:

  • Check of je je Instagram-account hebt omgezet naar een zakelijk profiel
  • Zorg ervoor dat je account op Instagram gekoppeld is aan je bedrijfspagina op Facebook

Zodra je deze twee onderdelen hebt voltooid, krijg je automatisch toegang tot alle nieuwe tools in de Creator Studio.

Berichten inplannen 

1. Ga naar de Creator Studio. Volg de instructies om jouw Instagram-account te verbinden.
2: Klik linksboven op +maken om een nieuw bericht op te stellen. Je kunt hierbij kiezen of je een normale post of een IGTV-video wilt plaatsen. Stories zijn dus helaas (nog) niet in te plannen.
3. Kies na het opmaken van je bericht op ‘schema’ en kies de juiste datum en tijd.

Zo, dat was het al! Je content is ingepland en wordt gepubliceerd op de zelfgekozen dag en tijd.

Samengevat

Deze update van de Creator Studio maakt het managen van je Instagram-accounts zeker makkelijker. Maar er zijn nog verbeterpunten. Zo verschillen de statistieken vrijwel niet van dat wat je in de app ook kunt zien. Dat zou zeker uitgebreider mogen. Stories kun je (nog) niet publiceren of plannen via Creator Studio, waardoor je alsnog de mobiele app nodig hebt. Hetzelfde geldt voor filters, deze zijn niet aanwezig. Je kunt je afbeelding slechts bijsnijden.

Al met al is Creator Studio een perfect hulpmiddel om je accounts te beheren. Je kunt hierdoor consistent content plaatsen én het hoeft niet meer via je je telefoon. Als je echt wilt werken aan de betrokkenheid, volgers en de uitstraling van je feed, dan zijn er wellicht andere tools die je daar beter bij kunnen helpen.

Let’s #createtogether

Zijn we geknipt voor elkaar?

Succes boeken we samen. Daarom is het voor ons het allerbelangrijkste dat we prettig kunnen samenwerken, de juiste klik hebben. Dat we elkaar als partners zien en kijken naar morgen én verder vooruit.

Verwacht niet van ons dat we kunnen toveren. We beloven ook geen snel resultaat. We beloven je wel dat we gaan uitzoeken wat voor jou werkt (en wat niet). Daar stoppen we onze ziel en zaligheid in. En heel veel plezier.

Pienter is een match als:

  • Je zoekt naar een duurzame samenwerking
  • Je zoekt naar een partner die je versterkt
  • Je begrijpt dat we al doende samen leren
  • Je zoekt naar een partner, niet een leverancier
  • Je graag tijd en moeite steekt in een prettige samenwerking
  • Je een partij zoekt die verder denkt dan het gevraagde
  • Je openstaat voor een kritische blik

We werken graag met

Schrijf je in voor de gratis Pienter nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste online marketing-nieuws

Vraag een gratis Online Marketing Check aan

Wij nemen je online presence onder de loep en presenteren jou geheel vrijblijvend onze bevindingen!