Recap: de allereerste gratis Pientere training

Geplaatst door Thijs Kuiper 14 juni 2016

Afgelopen woensdag 8 juni was het zover; de eerste interactieve online marketing training van Pienter! In dit blog blikken we even terug.

Een paar weken voor de training waren we al druk bezig met de voorbereidingen, want er komt best wat kijken bij het organiseren van zo’n training. Alles om ervoor te zorgen dat de deelnemers een zo goed mogelijke ervaring hebben met de online marketing training. De dag ervoor hebben we ervoor gezorgd dat alles alvast klaarstond zodat we alvast een doorloop konden houden. Op basis hiervan werden er nog wat puntjes aangescherpt. Zoals het een echte generale repetitie betaamt, ging deze op veel fronten niet zoals gepland. Helemaal niet erg, dit zou immers betekenen dat de echte presentatie vlekkeloos zou verlopen!

Trainingdag

En dat zou achteraf ook kloppen. Om 10.00 uur de volgende dag ging de training los. En het ging top. Na een korte introductie van zowel ons als de deelnemers begonnen we met de theorie achter online marketing. Er waren niet veel vragen tussendoor, wat twee dingen kon betekenen. Of het was iedereen erg duidelijk, of het was zo verwarrend dat niemand überhaupt wist wat ze moesten vragen. Maar alles bleek een helder verhaal te zijn. Na een korte koffiepauze behandelden we specifieke SEO-voorbeelden op basis van de websites van de deelnemers. Hierna hebben we het onderdeel SEA en Google Analytics besproken.

Pientere lunch

 

Na de interactieve presentatie was er voor de deelnemers nog de mogelijkheid om een nieuwe profielfoto voor bijvoorbeeld LinkedIn te maken. Hier werd enthousiast op gereageerd. Na het maken van de foto’s namen we de gasten mee naar de vergaderruimte, hier stond de Pientere lunch te wachten (klaargezet door onze content marketeer Sumitra en online marketing stagiair Roy, toppers!). Aan het eind van de lunch gaven we alle deelnemers nog een sitescan van hun eigen website mee.

Succesvolle pilot

Conclusie: over het algemeen heeft Pienter de training als een succes ervaren. De deelnemers waren tevreden. Sommigen vonden zelfs dat we hier prima geld voor hadden kunnen vragen, te gek! De volgende gratis training staat op 5 oktober gepland. Wij kunnen in ieder geval spreken van een succesvolle pilot! (En dat betekent natuurlijk iets minder voorbereidingswerk voor de volgende keer, ook een handig pluspuntje.) 

Update: inschrijven voor deze gratis training is niet meer mogelijk. Bekijk onze andere trainingen

Schrijf je in voor de gratis Pienter nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste online marketing-nieuws

Vraag een gratis Online Marketing Check aan

Wij nemen je online presence onder de loep en presenteren jou geheel vrijblijvend onze bevindingen!