Waarom WordPress Websites

Geplaatst door Alexander IJbema 15 augustus 2014

Wanneer je besluit een nieuwe website te laten bouwen, dan krijg je tegenwoordig vaak het advies om te kiezen voor een WordPress website. Maar wat is er nou zo goed aan WordPress en zijn er ook nadelen? Pienter zet de voors en tegens voor je op een rijtje!

WordPress websites: een korte historie

WordPress werd voor het eerst uitgebracht als blogtool in 2003, dat als gratis open-source tool te downloaden was. Aanvankelijk was het compleet gericht op bloggen, maar in de loop der jaren werden de functies van WordPress meer en meer uitgebreid. Inmiddels is het het meest gebruikte content management system (CMS); in 2013 vormde het systeem de basis voor 22% van de 10 miljoen meest gebruikte websites.

Wellicht wil jij ook een WordPress website laten maken en vraag je je af waarom zoveel mensen voor dit systeem kiezen.

De grote voordelen van een WordPress site

WordPress is een modulair systeem dat je eenvoudig kunt uitbreiden en aanpassen. Het voordeel daarvan is dat je een solide basis hebt, dat je helemaal naar je hand kunt zetten, zodat het past bij jouw bedrijf. Dat begint al bij het ontwerp van de website.

Wanneer je een website helemaal van de grond af op bouwt, moet hiervoor een ontwerp worden opgezet. Voor WordPress bestaan er veel themes: ontwerpen die gemakkelijk aangepast kunnen worden aan je huisstijl, waardoor je niet helemaal het wiel opnieuw hoeft uit te vinden.

Een ander groot voordeel van WordPress is het gebruik van plugins. Dit zijn als het ware bouwstenen waarmee je gemakkelijk een extra functie toevoegt aan WordPress. Een voorbeeld van een extra functie die wij standaard gebruiken, is de Yoast SEO plugin. Met deze plugin kun je heel gemakkelijk extra informatie meegeven aan de verschillende pagina’s die relevant is voor de zoekmachines. Daarmee is een WordPress website ook meteen heel zoekmachinevriendelijk, wat ook een belangrijke pre is.

Tenslotte is WordPress zeer eenvoudig in gebruik. Het systeem heeft een gemakkelijke interface, waarmee iedereen uit de voeten kan.

Dankzij WordPress hou je tijd en budget over

Wij kiezen bij Pienter vaak voor WordPress omdat dat betekent dat wij onze tijd en aandacht op andere zaken kunnen richten. Vaak zie je dat er een website wordt opgeleverd en dat de klant dan aan zijn lot overgelaten wordt om deze te vullen of daar nog eens extra voor moet betalen. Wij houden daar niet van.

Wij adviseren vaak om een nieuwe website te bouwen op basis van WordPress met een theme. De uren die we besparen kunnen we vervolgens inzetten voor de inhoud en de structuur van de website. Zo onderzoeken wij voordat wij gaan bouwen waar jouw (potentiële) klant op zoekt in Google. Deze termen verwerken we in de structuur en teksten van de website, zodat deze gemakkelijker gevonden wordt in Google. Daarmee heb je meteen een solide basis voor online succes!

Zijn er dan ook nadelen aan WordPress?

Wanneer je kiest voor WordPress is het belangrijkste aandachtspunt dat je de website wel technisch moet onderhouden. Omdat het CMS gratis te downloaden is via internet worden er soms gaten in de veiligheid van de website gevonden. Het is daarom wel van belang om je WordPress website te laten onderhouden met de nieuwe updates. Wanneer je dit goed bijhoudt - en dat kan bij ons al vanaf een paar tientjes per maand -, dan is WordPress een zeer robuust systeem.

Conclusie: is WordPress iets voor mij?

Jazeker, WordPress is de ideale basis voor jouw website, tenzij je een webshop wilt met duizenden producten of een website met zeer ingewikkelde functie. Aangezien dit vaak niet het geval zal zijn, kunnen wij WordPress van harte aanraden. Met name het feit dat je tijd overhoudt om aan de structuur en inhoud van je website te werken, zodat je een zeer goed vindbare website kunt neerzetten, is wat ons betreft een reden om er niet om heen te kunnen!

Wil jij ook een WordPress website laten maken? Neem dan contact met ons op voor een adviesgesprek en offerte.

Schrijf je in voor de gratis Pienter nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste online marketing-nieuws

Vraag een gratis Online Marketing Check aan

Wij nemen je online presence onder de loep en presenteren jou geheel vrijblijvend onze bevindingen!