Wat betekent juni in contentmarketing?

Geplaatst door Thijs Kuiper 20 mei 2016

Juni is in aantocht, en dat betekent: Het is bijna officieel zomer! De kou lijkt eindelijk ons land uit te zijn. Juni brengt veel kansen met zich mee voor het plaatsen van content.

Zo is er bijvoorbeeld Vaderdag, waar we de papa’s even in het zonnetje mogen zetten. Ook staat de zomer van 2016 in het teken van het EK voetbal, dat in juni begint. Maar hoe kun je deze data gebruiken om met je klanten in contact te komen? Dat gaan we in dit blog vertellen! Wil je meer suggesties voor de rest van het jaar? Download dan onze volledige contentkalender hier!
 

10 juni: Start EK voetbal

Ook al doet Nederland dit jaar helaas niet mee, voetbal kan natuurlijk wel gebruikt worden om samenhorigheid te promoten. Laat zien dat jullie er als bedrijf helemaal voor gaan. Geef hierbij voorbeelden met foto’s, en laat je klanten zien dat jullie het gaan redden door er samen aan te trekken, net als bij voetbal. Waarschijnlijk kan je zelf wel een paar redenen bedenken waarom jouw product of dienst naadloos aansluit op het volgen van het EK.
 

19 juni: Vaderdag

Tijd om de vaders eens even flink te verwennen! Er zijn talloze manieren te verzinnen waarop jouw bedrijf met behulp van Vaderdag gepromoot kan worden. Hier een paar voorbeelden:

- Organiseer een uitje waarbij je klanten hun vader mee kunnen nemen om ze eens in het zonnetje te zetten;
- Verzin een actie waarbij je laat zien dat jouw product perfect is als Vaderdagcadeau;
- Laat je klanten een foto uploaden hoe zij hun papa hebben verrast op deze dag.
 

21 juni: Start van de zomer

Eindelijk maar toch, de zomer komt in Nederland! Geef tips over hoe je klanten deze langste dag van het jaar het beste kunnen benutten. Jouw product of dienst kunnen ze daar natuurlijk perfect bij gebruiken. Upload media met betrekking tot hoe jouw bedrijf omgaat met de zomer, zoals bijvoorbeeld airco, maar ook aangepaste openingstijden en dergelijke.

Ook kun je nu een actie in laten gaan met speciale zomeraanbiedingen, waarbij producten die goed bij de zomer passen een mooie korting krijgen.
 

Pienter helpt je graag een handje

Wil je meer weten over contentmarketing, of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op. Ben je benieuwd naar andere mogelijkheden op gebied van online marketing, laat dan een gratis sitescan uitvoeren, en je krijgt van ons feedback over je website!
Wil je graag weten wat er in de andere maanden mogelijk is om met je klanten in contact te komen? Download onze complete contentkalender dan hier.

Schrijf je in voor de gratis Pienter nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste online marketing-nieuws

Vraag een gratis Online Marketing Check aan

Wij nemen je online presence onder de loep en presenteren jou geheel vrijblijvend onze bevindingen!