Wat kan september betekenen voor jouw contentmarketing?

Geplaatst door Wilco Mulder 30 augustus 2016

De maand september komt er alweer aan. Iedereen heeft zijn (zomer)vakantie gehad, de kinderen gaan weer naar school en de dagen worden langzaam korter. Toch zijn er ook deze maand weer genoeg onderwerpen om op in te spelen met je content. Zoals je gewend bent hebben wij weer een drietal bijzondere dagen voor je om op in te spelen.

6 september: Duurzame Dinsdag

Laat zien hoe jouw bedrijf omgaat met duurzaamheid. Welke stappen hebben jullie genomen om meer duurzaam te worden? Deel deze op Duurzame Dinsdag. Het is namelijk een dag om te laten zien dat duurzaamheid leeft in alle lagen van de bevolking. Dit hoeven geen grote dingen te zijn, maar kunnen ook prima kleine dingen zijn zoals medewerkers die op de fiets naar het werk komen in plaats van met de auto.

De perfecte dag om te tonen dat jij, als bedrijf, je inzet voor duurzaamheid.

11 september: Opa en Oma dag

Opa’s en oma’s verdienen het natuurlijk om een dag in het zonnetje gezet te worden. Deze groep zet zich, ondanks hun leeftijd, met alle plezier in voor de kleinkinderen die daarom gek op hun opa en oma zijn. Als bedrijf kun je hier perfect op in spelen door leuke acties te bedenken voor deze groep. Heb je bijvoorbeeld een horecazaak, hoe leuk is het dan dat opa, oma en kleinkinderen korting krijgen als ze samen komen? Maar je kunt ook iets leuks bedenken met de opa’s en oma’s van je eigen medewerkers. Laat iedereen zijn of haar grootouders uitnodigen op het werk zodat ze eens kunnen zien wat hun kleinkinderen uitvoeren. Vergeet dan vooral ook niet een foto te maken en deze op social media te delen met #granFie.

29 september: Dress Red Day

Vandaag is rood, de kleur van… jouw kleren! Het is namelijk Dress Red Day, een dag waarop aandacht gevraagd wordt voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Dit doe je door middel van het dragen van rode kleren. Wil jij meehelpen aan deze actie? Roep dan je medewerkers op om iets rood te dragen en maak vervolgens een leuke foto van jouw team in het rood.

Wij helpen je graag verder

Wil je meer weten over contentmarketing, of ben je benieuwd naar andere aspecten van online marketing? Kijk gerust verder op onze website of neem contact met ons op. Wil je augustus nog even terug zien, of ben je benieuwd naar de andere maanden van het jaar? Download onze complete contentkalender!

Schrijf je in voor de gratis Pienter nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste online marketing-nieuws

Vraag een gratis Online Marketing Check aan

Wij nemen je online presence onder de loep en presenteren jou geheel vrijblijvend onze bevindingen!