ENGIE Energie

Terug naar energie uit de natuur en zo min mogelijk CO2 uitstoten, dat is waar ENGIE aan werkt. Precies wat je mag verwachten van het meest innovatieve energiebedrijf, dat in 70 landen actief is. In Nederland zet ENGIE in op verantwoord gebruik van beschikbare bronnen en 100% groene energie, opgewekt in de natuur. Dit doen ze door duurzame, vaak lokale oplossingen te bieden aan huishoudens en bedrijven.

Voor energieleverancier ENGIE, voorheen Electrabel, voeren wij al vanaf halverwege 2017 SEO-werkzaamheden uit. Over de resultaten zijn we alleszins tevreden! Als doel stelden wij onszelf dat Engie-energie.nl een sterkere positie moest krijgen wanneer men zich via Google oriënteert op de energiemarkt.

Wat doet Pienter voor ENGIE?

Voor ENGIE Energie voeren we de volgende werkzaamheden uit:

  • Voorzien van SEO-adviezen
  • Contentcreatie en hierop de medewerkers aansturing geven
  • Huidige content monitoren en waar nodig aanpassen
  • Linkbuilding
  • Inzichtelijk maken van inspanningen ten behoeve van de website

Op dit moment zijn we tevens bezig met contentproductie rondom energie. Dat doen we middels blogs, het verbeteren van huidige pagina’s en het aanmaken van SEO-pagina’s op de websites van ENGIE.

Wat zijn de resultaten?

Na een uitgebreide zoekwoordanalyse hebben we de content geoptimaliseerd op bepaalde zoekwoorden die te maken hebben met energie. Met focus- en subzoekwoorden in het achterhoofd is de content aangevuld en doorlopend verbeterd. Onze verbeteringen hebben ertoe geleid dat ENGIE op bepaalde zoekwoorden hogere posities heeft weten te behalen in de zoekresultaten van Google.nl.

  • Gemiddelde positie van zoekwoorden in Google.nl van 58 naar 26
  • Aantal zoekwoorden in de top 10 van Google.nl van 3 naar 27
  • Aandeel organisch verkeer ten opzichte van het totaal is gestegen van 18% naar 25%

Sinds we werken aan de vindbaarheid komt ENGIE steeds beter mee met haar directe concurrenten. De samenwerking met ENGIE, inclusief bijbehorend resultaat, zetten wij graag vol energie voort!

www.engie-energie.nl

Schrijf je in voor de gratis Pienter nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste online marketing-nieuws

Vraag een gratis Online Marketing Check aan!

Wij nemen je website onder de loep en presenteren jou geheel vrijblijvend onze bevindingen!