Google Analytics training

Het meestgebruikte statistiekenpakket voor de data-analyse van websites is Google Analytics. Het is een gratis programma van Google waarmee je precies kunt volgen wat jouw bezoeker op je website doet. Plaatst hij een bestelling? Of verlaat hij de website? Aan de hand van dit bezoekersgedrag kun je verbeteringen doorvoeren op jouw website. Makkelijk toch?

Hoe werkt Google Analytics?

Misschien leeft de vraag “Hoe werkt Google Analytics?” nog wel bij je. Hieronder geven we je een korte uitleg.

Google Analytics werkt met een stukje JavaScript, de trackingcode, die je in de broncode van de website plaatst. Iedere keer als een bezoeker jouw website opent, wordt er via deze trackingcode een berichtje gestuurd naar Google Analytics dat er een nieuwe bezoeker is. Van deze bezoeker kun je zien waar hij binnen de website op zoekt, welke pagina's er bezocht worden en nog veel meer. Het enige dat je tijdens de data-analyse niet ziet is persoonlijke informatie.

Beginnen met data-analyse? We geven je alvast vijf tips om een goede start te maken met de web analytics van Google:

  • Installeer de juiste trackingcode, op de juiste plaats in de broncode
  • Vink aan dat je zoekopdrachten op de website wilt bijhouden
  • Stel doelen in om de conversie op je website door te meten
  • Maak gebruik van evenementen om kliks bij te houden
  • Kijk ook eens in het real time-rapport

 

Google Analytics training

Vind je het toch nog lastig om zelf te beginnen met data-analyse? Dat kunnen we ons voorstellen. De mogelijkheden van Google Analytics zijn namelijk ontzettend uitgebreid. Daarom kunnen we ook een keertje rustig met je gaan zitten voor een korte Google Analytics-training of je een uitgebreide cursus data-analyse geven. Waar moet je precies op letten? Hoe moet je bepaalde onderdelen interpreteren? En wat kun je er eigenlijk in de praktijk nu precies mee? Deze vragen en meer zullen aan bod komen in de Google Analytics-training. Zo kunnen we gelijk verbeterpunten voor jouw website ontdekken, dat allemaal vanuit Google Analytics.

Meer weten?

Heb je interesse in een Google Analytics-training? In een ontspannen setting en onder het genot van een kopje koffie brengen wij je compleet op de hoogte van de ins en outs van Google Analytics. Neem snel eens contact met ons op om te zien wat wij voor je kunnen doen.

Wat onze klanten zeggen
Hele aardige en professionele mensen!

Hele aardige en professionele mensen! Ik ben persoonlijk en in begrijpbare taal geholpen met een overzichtelijke workshop.

Elsemarie Aarnink - Eigenaar, Cotton-paper.nl
Onderwerp expert
Arjan Hijlkema
Online marketing consultant

Schrijf je in voor de gratis Pienter nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste online marketing-nieuws

Vraag een gratis Online Marketing Check aan

Wij nemen je online presence onder de loep en presenteren jou geheel vrijblijvend onze bevindingen!