Content marketing

In de afgelopen jaren deed content marketing als nieuw begrip zijn intrede. Maar eigenlijk is het niets nieuws. Misschien ben je, zonder het te weten, eigenlijk al een echte expert op dit gebied. Wil je er toch nog iets meer over weten? Of wil je wel eens een goed advies over alle content die jouw bedrijf produceert? Wij staan voor je klaar. Vuur je vragen maar op ons af!

Dit zijn voor ons de belangrijkste punten van content marketing. Doe er je voordeel mee!

  • Maak een contentkalender met ijkpunten voor je bedrijf
  • Kies de communicatiekanalen met zorg
  • Denk na over de stijl van jouw content
  • Speel in op actualiteit, maar vooral:
  • Plannen, plannen, plannen

 

Wat is content marketing?

Wat is content marketing nou eigenlijk precies? Het is eigenlijk niets meer of minder dan goed nadenken over de strategie van je bedrijf. Een kalender maken met belangrijke ijkpunten voor het komende jaar. En daarbij bedenken wat je wilt communiceren. Hoe. En via welk kanaal. Dit zijn allemaal vragen die jij duidelijk krijgt door middel van een content marketing plan!

Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het betekent natuurlijk wel dat je moet weten welk kanaal je wanneer wilt inzetten. Wanneer wil je je doelgroep aanspreken via Facebook? Op welk moment is een persbericht het meest geschikt? En in welke situatie sturen we een tweet de wereld in? En vooral: wat voor toon gebruik je bij al deze communicatie?

Content management

Het onder controle houden wat jouw bedrijf communiceert, daar hoort ook een stukje contentmanagement bij. Wat dat is? Het schrijven en plaatsen van de teksten, op een website of binnen social media. Het aanmaken van producten op je webshop bijvoorbeeld. Daarvoor heb je contentmanagementsystemen zoals Magento voor webshops en WordPress voor websites. Hulp nodig bij een van deze systemen? Wij staan voor je klaar.

Meer weten over hoe wij jou kunnen helpen met content marketing?

Wij denken graag eens met je mee over de contentmarketing van jouw bedrijf. Dit kunnen we natuurlijk prima in combinatie met zoekmachine optimalisatie en adverteren. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wat onze klanten zeggen
Werken met Pienter ervaar ik als een fijne collega, niet als een bureau
Ben Hamimida - Online marketeer bij TVM
Onderwerp expert
Elin Nindatu
Content marketeer

Schrijf je in voor de gratis Pienter nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste online marketing-nieuws

Vraag een gratis Online Marketing Check aan!

Wij nemen je website onder de loep en presenteren jou geheel vrijblijvend onze bevindingen!