Social media marketing

De laatste jaren zijn we veel meer gebruik gaan maken van social media als Facebook. Dat biedt enorme kansen om jouw product of dienst daar onder de aandacht te brengen, zonder dat het te opdringerig moet worden. Immers, wanneer mensen jou als negatief ervaren, dan zullen ze dat ook ventileren op de social media. Social media marketing is dan ook een belangrijk middel om jouw doelgroep op de juiste manier aan te spreken. Bij Pienter bestaat social media marketing uit:

  • Facebook marketing
  • Instagram marketing
  • LinkedIn marketing

 

Facebook marketing

Binnen Facebook marketing kun je ervoor kiezen om in Facebook te adverteren en om een strategie op te stellen voor het plaatsen van Facebook-berichten. Bij de eerste vorm van Facebook marketing tonen we advertenties aan gebruikers op basis van hun demografische gegevens als leeftijd, geslacht, gebied, etc. en hun interessen. Ook kunnen we e-mailadressen van bestaande klanten importeren om deze op Facebook te benaderen. Dit heeft als voordeel dat er heel relevant geadverteerd kan worden. Maar wanneer je doelstelling branding is en je een brede doelgroep wilt bereiken, dan is dit ook mogelijk. Immers, Facebook beschikt inmiddels over ruim 8 miljoen gebruikers in Nederland.

Daarnaast kunnen we ook een strategie voor je opzetten voor het plaatsen van Facebook-berichten. Samen zorgen we er dan voor dat er berichten worden geplaatst, die ook door je doelgroep worden gedeeld, waarmee we je merk versterken. En met social media monitoring houden we ook in de gaten wat er over jouw bedrijf wordt gezegd, voor een goede interactie met je klant.

Instagram marketing

Wil je jongeren bereiken via social media, dan kun je niet om Instagram heen. Dit sociaal netwerk - onderdeel van Facebook - is gericht op het delen van foto's en video's, en heeft een gebruikersdatabase waarbij 90% jonger dan 35 jaar is. We kunnen je helpen bij het opzetten van een account, het delen van foto's en video's die opvallen en het gebruiken van de juiste hashtags voor een betere vindbaarheid.

LinkedIn marketing

LinkedIn heeft een meer zakelijk karakter, maar biedt net als Facebook de mogelijkheid om te adverteren. Een groot voordeel van LinkedIn is de mogelijkheid om de advertentiecampagne te richten op bepaalde functies, bedrijfsgrootten, en meer. Zeker wanneer je product of dienst op de zakelijke markt is gericht, is adverteren op LinkedIn aan te raden. En ook voor het werven van personeel biedt het platform mogelijkheden met LinkedIn vacatures.

Ook bij LinkedIn zijn er mogelijkheden om je bedrijf met een goede contentstrategie te profileren. Zo kunnen we een bedrijfspagina voor je opzetten en samen met jou een planning maken van updates die we gedurende een bepaalde periode publiceren, we kunnen een groep opzetten om je autoriteit op een bepaald gebied te tonen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Meer weten?

Wil je eens van gedachten wisselen over het opzetten van social media marketing voor jouw bedrijf? Maak een afspraak met ons en like onze koffie!

Wat onze klanten zeggen
Pienter Online zorgde voor een passende, goed werkende website en dacht op alle fronten met mij mee.

 

 

Per toeval ben ik bij Pienter Online terecht gekomen. Ik had op korte termijn een website nodig, omdat ik met een nieuw bedrijf ging beginnen. Er zat dus de nodige druk achter, want ik wilde natuurlijk ook goed zichtbaar worden.

Maaike wist binnen een zeer korte tijd precies die uitstraling neer te zetten die ik zocht. Pienter Online zorgde voor een passende, goed werkende website en dacht op alle fronten met mij mee. Heel fijn, want mede daardoor heeft mijn nieuwe bedrijf een succesvolle start gehad. De reacties van de klanten zijn dan ook zeer positief. Door de uitstraling en de inhoud van de website kiezen ze voor mijn opleidingen.

Door het abonnement kan ik steeds een beroep blijven doen op de expertise van Pienter Online.  En telkens weer worden mijn vragen direct diezelfde dag beantwoord en eventuele aanpassingen op de website direct doorgevoerd.

Ik ervaar Pienter Online als een jong, dynamisch bedrijf wat meedenkt en vooral de eigen kwaliteiten inzet om mij als klant zo goed mogelijk verder te helpen

Jeanette Bakker - Het KinderCoachKasteel
Onderwerp expert
Daniël Struik
Online marketeer

Schrijf je in voor de gratis Pienter nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste online marketing-nieuws

Vraag een gratis Online Marketing Check aan

Wij nemen je online presence onder de loep en presenteren jou geheel vrijblijvend onze bevindingen!