Webteksten

Goede webteksten zijn voor schrijvers een lust voor het oog. Het is helaas echter ook zo dat veel bezoekers van een website de tekst waarop je zo hard je best hebt gedaan, misschien niet eens helemaal lezen. Maar of ze nu compleet lezen of niet, een goede webtekst blijft een essentieel onderdeel voor een goede website.

Waarom?

Omdat het nog steeds het belangrijkste onderdeel van SEO is: het binnenhalen van de bezoeker vanuit de gratis resultaten in Google. Maar het is ook belangrijk omdat het de bezoeker die graag extra uitleg krijgt, geeft wat hij zoekt.

Wij kunnen jouw teksten voor je schrijven.
Handig wanneer je niet zo'n vertrouwen hebt in je teksten. Het scheelt je kostbare tijd.

Maar we kunnen je ook leren hoe je een goede webtekst schrijft.
Door je een korte workshop te geven met alle punten waar je op moet letten.

Hoe?

Want hoe doe je dat nou precies, dat schrijven voor het web? Eigenlijk is het net als het bakken van een taart. Waar we ook best goed in zijn. We lezen ons in in het onderwerp en zorgen ervoor dat we het recept goed begrijpen. We leggen alle ingrediënten voor de tekst klaar. De zoekwoorden waarop we gevonden willen worden. De inhoudelijke punten die we willen vertellen. De juiste toon die jij wilt aanslaan naar je klanten toe. En daar maken we een smakelijk eindresultaat van.

Leesbaarheid, een mooie opmaak, de juiste woordkeuze en een sterke opbouw: daar letten wij op bij het schrijven voor het web. En natuurlijk hoe je uiteindelijk die bezoeker ook dátgene laat doen waarvoor jij 'm met je goede webtekst naar de site hebt gehaald. Die aankoop doen of contact opnemen.

Daar wil ik wel eens een voorbeeld van zien!

Dat schrijven van webteksten kan in best veel verschillende stijlen. Ieder bedrijf is verschillend en dat moet je bij het schrijven voor internet altijd onthouden. Jouw webteksten moeten een spiegel zijn van je bedrijf. En je natuurlijk goed vindbaar maken in Google.

Meer weten?

Bij Pienter zijn we gek op teksten. Ons team voorziet je graag van goede adviezen en ondersteuning. Benieuwd naar een mogelijke samenwerking? Neem contact op met één van onze penvrienden.

Wat onze klanten zeggen
Wij zijn zo gecharmeerd van de teksten van Pienter dat ...

Wij zijn zo gecharmeerd van de teksten van Pienter dat deze tekst ook door hen is geschreven.

Tim de Leeuw - Designer, bureauDRP
Onderwerp expert
Kelly Peters
Online marketeer

Schrijf je in voor de gratis Pienter nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste online marketing-nieuws

Vraag een gratis Online Marketing Check aan

Wij nemen je online presence onder de loep en presenteren jou geheel vrijblijvend onze bevindingen!