Webteksten

Goede webteksten zijn voor schrijvers een lust voor het oog. Het is helaas echter ook zo dat veel bezoekers van een website de tekst waarop je zo hard je best hebt gedaan, misschien niet eens helemaal lezen. Maar of ze nu compleet lezen of niet, een goede webtekst blijft een essentieel onderdeel voor een goede website.

Het belang van goede websteksten schrijven

Omdat het nog steeds het belangrijkste onderdeel van SEO is: het binnenhalen van de bezoeker vanuit de gratis resultaten in Google. Maar het is ook belangrijk omdat het de bezoeker die graag extra uitleg krijgt, geeft wat hij zoekt. Zo zorg je er voor dat een potentiële klant ook daadwerkelijk converteert.

Wij kunnen jouw webteksten voor je schrijven

Handig wanneer je niet zo'n vertrouwen hebt in je teksten. Wij schrijven deze SEO-proof en het scheelt je daarnaast kostbare tijd.

Maar we kunnen je ook leren hoe je zelf een goede webtekst schrijft

Door je een korte workshop te geven met alle punten waar je op moet letten zodat jij betere webteksten kunt schrijven die ook goed gevonden worden door zoekmachines.

 

Hoe schrijf je een goede webtekst?

Want hoe doe je dat nou precies, dat schrijven voor het web? Eigenlijk is het net als het bakken van een taart. Waar we ook best goed in zijn. We lezen ons in in het onderwerp en zorgen ervoor dat we het recept goed begrijpen. We leggen alle ingrediënten voor de tekst klaar. De zoekwoorden waarop we gevonden willen worden. De inhoudelijke punten die we willen vertellen. De juiste toon die jij wilt aanslaan naar je klanten toe. En daar maken we een smakelijk eindresultaat van.

Leesbaarheid, een mooie opmaak, de juiste woordkeuze en een sterke opbouw: daar letten wij op bij het schrijven voor het web. En natuurlijk hoe je uiteindelijk die bezoeker ook dátgene laat doen waarvoor jij 'm met je goede webtekst naar de site hebt gehaald. Die aankoop doen of contact opnemen.

Daar wil ik wel eens een voorbeeld van zien!

Dat schrijven van webteksten kan in best veel verschillende stijlen. Ieder bedrijf is verschillend en dat moet je bij het schrijven voor internet altijd onthouden. Jouw webteksten moeten een spiegel zijn van je bedrijf. En je natuurlijk goed vindbaar maken in Google.

Je websteksten laten schrijven?

Bij Pienter zijn we gek op teksten. Ons team voorziet je graag van goede adviezen en ondersteuning bij het schrijven van je webteksten. Benieuwd naar een mogelijke samenwerking? Neem contact op met één van onze penvrienden.

Wat onze klanten zeggen
Werken met Pienter ervaar ik als een fijne collega, niet als een bureau
Ben Hamimida - Online marketeer bij TVM
Onderwerp expert
Cynthia de Groot
Online marketing consultant

Schrijf je in voor de gratis Pienter nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste online marketing-nieuws

Vraag een gratis Online Marketing Check aan!

Wij nemen je website onder de loep en presenteren jou geheel vrijblijvend onze bevindingen!