Online reputatiemanagement

Wat is online reputatiemanagement? Goeie vraag. Eigenlijk is het niet in één term te vangen, want het is een behoorlijk breed begrip. Als we toch een definitie moeten geven gaan wij voor: jouw imago positief maken en behouden op het internet. Je kunt online reputatiemanagement op verschillende manieren inzetten. Maar… dat kost wel een heleboel tijd en moeite. Deze tijd kun jij natuurlijk beter besteden. Geef daarom je online reputatiemanagement uit handen en schakel Pienter in. Wij kunnen jouw reputatie verbeteren!

Wat kunnen we voor je doen?

Als wij aan de slag gaan met jouw online reputatie, dan verbeteren we jouw online imago met behulp van zoekmachine reputatiemanagement, social media monitoring en webcare. Aan de hand van jouw probleem stellen we een plan van aanpak op en kiezen de strategie die daar het beste bij past.

Ontgooglen / zoekmachine reputatiemanagement

Het belangrijkste is natuurlijk dat de negatieve resultaten verdwijnen. Dit wordt ook wel zoekmachine reputatiemanagement of jezelf ontgooglen genoemd. Hierbij monitoren we negatieve berichtgeving en stellen een plan op om de negatieve resultaten weg te drukken. Dan doen we bijvoorbeeld door positieve webpagina’s te maken die hoog scoren in Google. Hier kun je meteen twee vliegen in één klap slaan, want naast het feit dat we jou ontgooglen, kunnen we hier gelijk zoekmachine optimalisatie toepassen op de gebieden waar je wel op gevonden wilt worden. Ook kunnen we contact opnemen met eigenaars van de websites waarop de negatieve berichten staan en vragen of ze deze willen verwijderen.

Naast jezelf ontgooglen gaan we op social media aan de slag voor je. Ook hierbij monitoren we eerst de negatieve berichtgeving en vervangen deze door eigen, uiteraard positieve, berichtgeving. Daarnaast prijzen we positieve berichten aan die al op het internet staan door linkbuilding. Tot slot verzorgen we ook webcare voor je. Zodra iemand negatief over jou of je bedrijf praat op een forum, reageren we hierop. Zo gaan we actief het probleem oplossen.

 

Waarom zou je jouw online reputatie managen?

Online reputatiemanagement is interessant voor consumenten en bedrijven. Voor consumenten betekent het een beter en professioneler beeld van jou als persoon. Voor bedrijven kan online reputatiemanagement zorgen voor klanten die je anders mis was gelopen.

Wist je dat 89% van de Nederlanders eerst online onderzoek doen naar een product voordat ze deze daadwerkelijk kopen? Bij 77% is de oriëntatie bepalend voor de aanschaf. Mensen hechten waarde aan andermans meningen. Dan wil je natuurlijk dat jouw bedrijf een positief imago heeft. Het nadeel van internet is dat veel mensen social media, forums en andere kanalen gebruiken om kritiek te uiten. Deze negatieve informatie is vaak interessanter voor consumenten en daarom wordt hier vaker op geklikt. Met als resultaat dat deze negatieve berichtgeving alleen maar stijgt in de resultaten van Google.

Vaak wordt online reputatiemanagement pas ingeschakeld als het te laat is. Dan is het een kwestie van de chaos opruimen. Maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Ook hierin kunnen wij je helpen.

 

Meer weten over hoe wij jouw online reputatie managen?

Voorkomen is beter dan genezen. Een goede strategie helpt daarbij. Neem contact op met ons als je eens wilt kennismaken. Wij helpen je graag bij het verbeteren van jouw online imago.

Meer diensten binnen Online reputatiemanagement
Wat onze klanten zeggen
Werken met Pienter ervaar ik als een fijne collega, niet als een bureau
Ben Hamimida - Online marketeer bij TVM
Onderwerp expert
Alexander IJbema
Eigenaar

Schrijf je in voor de gratis Pienter nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste online marketing-nieuws

Vraag een gratis Online Marketing Check aan!

Wij nemen je website onder de loep en presenteren jou geheel vrijblijvend onze bevindingen!