Strategie

Behoefte aan houvast en een duidelijke strategie? Wanneer de stip op de horizon duidelijk is maar de weg ernaartoe nog niet, helpen we graag dit scherper te krijgen. Met een strategisch plan werken we vervolgens in fases om de doelstellingen te behalen.

Een doelstelling hebben is iets anders dan een strategie bepalen. De doelstelling is de stip op de horizon, de strategie is de weg ernaartoe. Of de strategie nog volledig uitgewerkt dient te worden of er al vaag een richting bestaat, het strategische plan biedt houvast. Is dit plan in beton gegoten? Nee zeker niet. Wij zijn voorstanders van ‘learning by doing’ door te werken met korte- en langetermijn doelen. Met frequente onderlinge afstemming houden we elkaar scherp en kunnen we bijsturen waar nodig. Pienter werkt voor het MKB, e-commerce en corporate klanten. 

Startblokken

Het startpunt van onze samenwerking is een strategische sessie die we inplannen na een kennismaking. Tijdens deze sessie brengen we gezamenlijk alle ingrediënten in kaart. Waar liggen kansen? Wat kunnen we in ons voordeel gebruiken? Hoe sluiten we jullie propositie aan op de behoefte van de klant? We gebruiken daarvoor het business model canvas. Voorafgaand aan de sessie brengt ons team in een vooronderzoek de kansen, bedreigingen, sterktes en zwaktes in beeld. Zo kijken we naar de markt, de concurrentie en duiken we alvast in de data die al is opgebouwd.

Op basis van de input uit de strategische sessie wordt een plan uitgewerkt, met daarin de uitvoering in fases en uiteraard de begroting die daarbij past. Het doel van de sessie -en het plan- is dat we samen een goed uitgangspunt creëren om voortvarend van start te kunnen gaan. En het is de perfecte manier om elkaar goed te leren kennen wat uiteindelijk tot de beste resultaten leidt. In het plan is een planning opgenomen die de werkzaamheden en de werkwijze in fases uitrolt.

Download onze handige whitepaper: 'In 7 stappen naar je online strategie'

Zelf al een stip op de horizon zetten en een route uitstippelen? Download onze handige whitepaper waarin in 7 duidelijke stappen wordt uitgelegd hoe je tot de ideale online strategie komt. Van profilering tot doelgroep.

Benieuwd geworden naar onze aanpak?

We komen graag in contact om nader kennis te maken en jullie behoefte te vertalen naar doelstelling en een strategische aanpak. 

Meer diensten binnen Strategie
Wat onze klanten zeggen
Werken met Pienter ervaar ik als een fijne collega, niet als een bureau
Ben Hamimida - Online marketeer bij TVM
Onderwerp expert
Arjan Hijlkema
Online marketing consultant

Zijn we geknipt voor elkaar?

Succes boeken we samen. Daarom is het voor ons het allerbelangrijkste dat we prettig kunnen samenwerken, de juiste klik hebben. Dat we elkaar als partners zien en kijken naar morgen én verder vooruit.

Verwacht niet van ons dat we kunnen toveren. We beloven ook geen snel resultaat. We beloven je wel dat we gaan uitzoeken wat voor jou werkt (en wat niet). Daar stoppen we onze ziel en zaligheid in. En heel veel plezier.

Pienter is een match als:

  • Je zoekt naar een duurzame samenwerking
  • Je zoekt naar een partner die je versterkt
  • Je begrijpt dat we al doende samen leren
  • Je zoekt naar een partner, niet een leverancier
  • Je graag tijd en moeite steekt in een prettige samenwerking
  • Je een partij zoekt die verder denkt dan het gevraagde
  • Je openstaat voor een kritische blik

We werken graag met

Schrijf je in voor de gratis Pienter nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste online marketing-nieuws

Vraag een gratis Online Marketing Check aan

Wij nemen je online presence onder de loep en presenteren jou geheel vrijblijvend onze bevindingen!