Zoekmachine marketing

Voor een goede vindbaarheid in de zoekmachines bieden wij verschillende zoekmachine marketing-pakketten. We kunnen ons op de gratis resultaten richten met zoekmachine optimalisatie, maar ook voor jou adverteren. Maar altijd met het doel bovenin de zoekresultaten te staan!

Het doel van zoekmachine marketing

Met zoekmachine marketing zorgen we ervoor dat jouw website goed vindbaar is in zowel de gratis als betaalde resultaten. Belangrijk onderdeel hiervan is het afstemmen van de teksten op je website op de termen die gebruikers in de zoekmachines ingeven. Zo schrijven wij in deze tekst bijvoorbeeld zoekmachine marketing, terwijl zoekmachinemarketing de juiste spelling is. De meeste mensen gebruiken echter de eerste, foute spelling en daarom gebruiken wij deze ook overwegend, zodat we daarop beter gevonden worden!

Uit welke onderdelen bestaat zoekmachine marketing?

Zoekmachine marketing of search engine marketing (SEM) bestaat uit twee onderdelen, namelijk:

Bij zoekmachine optimalisatie richten we ons erop jouw website bovenin de gratis resultaten van Google te plaatsen. Dit is een continu proces, waarbij we de techniek achter de website, de teksten op de website en de links naar de website gaan verbeteren. Vaak duurt het een paar maanden voordat de eerste resultaten van zoekmachine optimalisatie zichtbaar zijn.

Bij zoekmachine adverteren plaatsen we advertenties voor jouw product of dienst in de zoekresultaten. Het voordeel van zoekmachine adverteren is dat een campagne snel gestart is: we kunnen binnen een paar uur een campagne activeren. Aan deze vorm van zoekmachine marketing zitten wel kosten verbonden. Je stelt een budget in en voor elke klik naar je website loopt dit budget terug.

Overigens adviseren wij vaak beide vormen van zoekmachine marketing in te zetten, omdat veel internetgebruikers tegenwoordig geen verschil meer zien tussen de advertenties en gratis resultaten en er daarom veel op de advertenties wordt geklikt.

Waarom Pienter als zoekmachine marketing bureau?

De professionals van Pienter hebben jarenlange ervaring op het gebied van zoekmachine marketing. We zijn dan ook Google-partner. Daarnaast is Pienter het zoekmachine marketing bureau uit Friesland en Drenthe. We zijn gevestigd in Assen, dus wil je vrijblijvend advies over zoekmachine marketing, bel ons dan eens voor een afspraak onder het genot van een Pienter bakkie!

Meer diensten binnen Zoekmachine marketing
Wat onze klanten zeggen
Aantoonbare resultaten

Ik ben zeer tevreden over de samenwerking met Pienter: zij zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van online marketing en hun werkzaamheden leveren aantoonbare resultaten op.

Maurice Balt - Eigenaar, Golden Dutch
Onderwerp expert
Dominic van Bergen
Online marketeer

Schrijf je in voor de gratis Pienter nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste online marketing-nieuws

Gratis Online Marketing Check

Wij nemen je online presence onder de loep en presenteren jou geheel vrijblijvend onze bevindingen!