Zoekmachine marketing

Voor een goede vindbaarheid én zichtbaarheid is zoekmachine marketing cruciaal. We kunnen ons op de gratis resultaten richten met zoekmachine optimalisatie, maar je ook ondersteunen met gerichte advertentiecampagnes via bijvoorbeeld Google Ads. Maar altijd met het doel bovenin de zoekresultaten te staan zodat jij meer bezoekers krijgt!

Het doel van zoekmachine marketing

Met zoekmachine marketing zorgen we ervoor dat bedrijven goed vindbaar zijn in zowel de gratis als betaalde resultaten. Een belangrijk onderdeel hiervan is het afstemmen van de content op je website door deze toe te spitsen op de termen die gebruikers in de zoekmachines ingeven. Een eerste stap is het uitvoeren van een zoekwoordanalyse. Zo krijgen we inzicht in termen die belangrijk zijn voor je diensten en producten. Doel is dat wij onszelf verplaatsen in hoe je potentiële klant naar jouw producten zoekt. Vervolgens brengen we in kaart hoe de website reeds scoort en waar ruimte voor verbetering is, of kansen zijn voor nieuwe zoekwoorden. Daar gaan we ons tijdens de maandelijkse werkzaamheden doorlopend op richten.

Uit welke onderdelen bestaat zoekmachine marketing?

Zoekmachine marketing of search engine marketing (SEM) bestaat uit twee onderdelen, namelijk:

Bij zoekmachine optimalisatie richten we ons erop jouw website boven in de gratis resultaten van Google te plaatsen. Dit worden ook wel de organische zoekresultaten genoemd. Dit is een continu proces, waarbij we de techniek achter de website, de content op de website en de links naar de website gaan verbeteren. Vaak duurt het enkele maanden voordat de eerste resultaten van zoekmachine optimalisatie zichtbaar zijn. Dit proces monitoren we nauwgezet en we sturen bij waar nodig.

Bij zoekmachine adverteren plaatsen we advertenties voor jouw producten en/of diensten in de zoekresultaten. Het voordeel van zoekmachine adverteren is dat een campagne snel gestart is: we kunnen binnen een paar uur een campagne activeren. Aan deze vorm van zoekmachine marketing zitten wel kosten verbonden. Je stelt een budget in op basis wat je wil gebruiken om te adverteren en hebt de kosten dus volledig in de hand. Het voordeel van deze vorm van zoekmachine marketing is dat de advertenties boven de organische resultaten geplaatst worden en je dus snel een grote zichtbaarheid kunt krijgen.

Overigens adviseren wij vaak beide vormen van zoekmachine marketing in te zetten, omdat veel internetgebruikers tegenwoordig geen verschil meer zien tussen de betaalde advertenties en gratis resultaten en er daarom veel op de advertenties wordt geklikt. Op termijn kun je jouw afhankelijkheid van betaald adverteren terugbrengen door je organische vindbaarheid te versterken voor een gezonde mix.

Waarom Pienter als zoekmachine marketing bureau?

De specialisten van Pienter hebben jarenlange ervaring op het gebied van zoekmachine marketing. We zijn er dagelijks mee bezig en houden de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten. We zijn dan ook Google-partner. Daarnaast is Pienter het zoekmachine marketing bureau voor Friesland en Drenthe, gevestigd in Assen. Wil je vrijblijvend advies over zoekmachine marketing? Bel dan eens met onze zoekmachine marketing specialisten voor een afspraak onder het genot van een Pienter bakkie!

Meer diensten binnen Zoekmachine marketing
Wat onze klanten zeggen
Werken met Pienter ervaar ik als een fijne collega, niet als een bureau
Ben Hamimida - Online marketeer bij TVM
Onderwerp expert
Alexander IJbema
Eigenaar

Schrijf je in voor de gratis Pienter nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste online marketing-nieuws

Vraag een gratis Online Marketing Check aan!

Wij nemen je website onder de loep en presenteren jou geheel vrijblijvend onze bevindingen!