Nederland leert door: banen van de toekomst

Op 20 mei kondigde minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan dat ‘Nederland leert door’ onderdeel is van het tweede steunpakket voor de Nederlandse economie. Het doel van deze regeling is dat mensen die noodgedwongen zijn ontslagen of geen baan kunnen vinden met hun huidige opleiding vanwege de crisis, zichzelf kunnen laten omscholen richting sectoren waar een tekort aan arbeidskrachten is. Wellicht is de regeling iets voor jou en via deze weg proberen wij duidelijk toe te lichten hoe jij er voordeel uit kunt halen.

Trends binnen de arbeidsmarkt

Er zijn momenteel diverse sectoren op de arbeidsmarkt waar werkgevers op zoek zijn naar personeel. Hierbij denk je in eerste instantie aan de zorg, de bouw, handhaving en de logistiek.

Maar wist je ook dat er grote vraag is naar medewerkers in digitale beroepen als online marketeer, programmeur of data analist. Veel bedrijven hebben vacatures openstaan en de concurrentie onderling is groot. Als je kijkt naar de toekomst dan zal de vraag naar digitaal talent alleen nog maar toenemen. Een sector met veel kansen dus. 

Met behulp van Nederland leert door wil de overheid mensen stimuleren om zich te ontwikkelen richting vakgebieden waar nu vraag naar personeel aanwezig is. Om een hoog percentage aan werkloosheid te voorkomen, trekt het kabinet daarom ook 50 miljoen euro uit voor de regeling. 

Dus met de gevolgen van de crisis in het vooruitzicht, is dit het juiste moment om eens na te denken over je toekomst. Ligt deze binnen je huidige vakgebied of heb je ambities om iets anders te gaan doen?

Omscholen tot online marketeer

Nederland leert door houdt in dat mensen vanaf juli kosteloos online scholing en ontwikkel adviezen kunnen volgen om zich aan te passen aan de nieuwe economische situatie.
Momenteel is het belangrijkste om elkaar door de huidige crisis heen te slepen. Daarom hebben wij besloten om tijdens Nederland leert door onze expertise en ervaring te delen met geïnteresseerde kandidaten. Indien je meer wilt weten over online marketing of wellicht een carrière ambieert binnen het vakgebied, helpen we je bij Pienter graag om de volgende stap in je loopbaan te zetten.

Zijn we geknipt voor elkaar?

Succes boeken we samen. Daarom is het voor ons het allerbelangrijkste dat we prettig kunnen samenwerken, de juiste klik hebben. Dat we elkaar als partners zien en kijken naar morgen én verder vooruit.

Verwacht niet van ons dat we kunnen toveren. We beloven ook geen snel resultaat. We beloven je wel dat we gaan uitzoeken wat voor jou werkt (en wat niet). Daar stoppen we onze ziel en zaligheid in. En heel veel plezier.

Pienter is een match als:

  • Je zoekt naar een duurzame samenwerking
  • Je zoekt naar een partner die je versterkt
  • Je begrijpt dat we al doende samen leren
  • Je zoekt naar een partner, niet een leverancier
  • Je graag tijd en moeite steekt in een prettige samenwerking
  • Je een partij zoekt die verder denkt dan het gevraagde
  • Je openstaat voor een kritische blik

We werken graag met

Schrijf je in voor de gratis Pienter nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van het laatste online marketing-nieuws

Vraag een gratis Online Marketing Check aan

Wij nemen je online presence onder de loep en presenteren jou geheel vrijblijvend onze bevindingen!